søndag 30. desember 2007

Hvordan er det å handle dagligvarer i Australia

Daniel syntes det burde være mer av: hvordan er det å X i Australia, så her kommer et forsøk på det:

Hvordan er det å handle dagligvarer i Australia

Vår lokale dagligvarebutikk er Woolworths (vanskelig å si). Som i Norge er det vanlig å forkorte med i-ending. Vi gjør det ikke så mye i Norge, men jeg husker at alle på barneskolen het Eppi, Oli osv. Her gjør de det på alt. Woolies er dagligvarebutikken. Frokost er breaky. Brisbane er brissie og australier er aussie. Men uansett, woolies:

Dagiligvarebutikker minner litt om dagligvarebutikker i USA. De selger masse store ting her. Chipsposer på størrelse med Marie og årsrasjoner med Cola. Brød og kaker som ikke er ferskt lengre blir solgt ved inngangen for under en dollar. Vi kjøpte brødene våre der i begynnelsen, men de begynte å muggle etter et par dager, og det var ikke gøy så nå spanderer vi på oss fullprisbrød.

Vi har begynt å handle mer eller mindre det samme hver gang nå. Mmm, rutiner... Osten her er som i usa, ferdigoppskjært i tykke skiver og smaker litt rart. Kjøper vi light ost minner den litt mer om den norske. Av og til klarer ikke Marie mer utenlandsk ost og kjøper seg en Jarlsberg.

Vi har sluttet å lage middag i det siste. De første ukene var vi flinke til å ha middag hver dag. Alltid pasta... Nå bare spiser vi når vi er sulten. Men i dag, på selveste nyttårsaften skal vi på Wagamama (nuddelresturant).


Handlebilder
Julebilder

2 kommentarer:

marianne sa...

Et kjekt innlegg, Jon!
Og om et par timer runder du og Marie nytt år, mens vi må vente 9 timer til. Ha et godt år!
Far

Anonym sa...

kongelig innlegg, jonnemann!